Pohjois-Korea, tuo ihmisoikeuksien edelläkävijä ja vapauden esikuva, epäilee päivän Helsingin Sanomien mukaan Suomea ihmisoikeusloukkauksesta:

Pohjois-Korean Tukholman suurlähetystö on lähettänyt Suomen ulkoministeriöön nootin, jossa pyydetään selvitystä mahdollisiin ihmisoikeusloukkauksiin. Viime viikon perjantaina tulleen nootin mukaan Suomen tulli ja poliisi ovat käyttäneet väkivaltaa, muun muassa poliisikoiraa, kahta pohjoiskorealaista diplomaattikuriiria vastaan.

Nootti liittyy tapahtumiin viime viikon tiistaina Moskovan–Helsingin junassa. Kielitaidottomat diplomaattikuriirit kieltäytyivät esittämästä papereitaan ja matkatavaroita tulliviranomaisille, ja heidät vietiin voimaa käyttäen Kouvolan poliisiasemalle. Tullin mukaan pohjoiskorealaiset olivat kovakouraisesti "lennättäneet" tullitarkastajan junahytistään, minkä jälkeen poliisin oli savustettava heidät ulos kyynelkaasulla. Pohjoiskorealaiset kuriirit kuljettivat diplomaattipostia Moskovasta Tukholmaan. Helsingin kautta he kulkivat, koska he halusivat päästä ruotsinlaivalle.

Hohhoijaa. Ja lehmät lentää ja joulupukki on olemassa. Onko meillä tosiaan oltava diplomaattisuhteet tämmöiseen porukkaan? Papereiden esittäminen viranomaisille ei voi olla ylivoimaista, eikä tullimiehiltä voi automaattisesti odottaa diplomaattikunnan jäsenten tuntemista ulkonäöltä. Virkamiesten telepaattinen koulutus lienee sentään vielä sen verran lapsenkengissä.