Jääkaappi oli puolillaan erilaisia vihannes- ja juureserien jämiä. Pari sipulia, jokunen ylikypsä tomaatti, kaalin ranka, etikkapunajuuria, sellerin kanta... mitä ihmettä näistä tekis ettei tarttis heittää pois? Yhtäkkiä välähti: mikäs sopii paremmin kylmään talvipäivään kuin Ukrainan lahja maailmalle, borssikeitto?!

Ja ei kun pilkkomaan rehuja. Perusborssihan melkein onkin kasassa kun nakataan kattilaan kaalia, punajuurta ja sipulia ja annetaan olla hellalla (mielellään kohtuullisen kuumalla sellaisella) tunnista kahteen. Borssi on kumminkin siitä mukava keitto, että sinne voi hukuttaa (melkein) kaikki ne jämät, joista ei viitsi enää tehdä salaattia. Vuosien varrella borssikattilaan on uponnut erinäinenkin raastettu porkkana, peruna, omena, selleri ja mitä näitä nyt on. Puhumattakaan purjosta, tomaateista tai hapankaalin roippeista. Pari laakerinlehteä, suolaa, pippuria ja viinietikkaa - se on siinä. Ei voisi helpompaa olla. Ai niin, tota valkosta juttua pitäis kyllä aina olla myös ;)

390946.jpg