Lähikauppaan oli eilen saatu pitkästä aikaa oikeaa tonnikalafilettä. Oli aivan pakko ostaa sunnuntaisapuskaksi reilu tonnikalapihvi (250 g). Tuore tonnikala on todellista pikaruokaa: valmistuu pannulla parissa minuutissa (periaatteessa sisus pitäisi jättää punertavaksi, mutta minä en raakaa kalaa syö, paitsi sushissa) eikä vaadi mausteeksi muuta kuin vähän suolaa ja vastajauhettua pippuria. Toisaalta, jos kaapista olisi löytynyt tuoretta inkivääriä, olisin raastanut sitäkin pannulle. Pihvin kaveriksi käy melkein mikä tahansa mitä kaapista sattuu löytymään – tänään löytyi aurinkokuivattua tomaattia, kapriksia ja silputtua purjoa. Ihan sairaan hyvää! Eikä todellakaan jäänyt nälkä, vaan tämän satsin voimin jaksoi paahtaa illan treenitkin läpi.

 

376665.jpg