Peliputki jatkui tänään kahden pelin voimin Sipoossa. Ennen pelejä ilmassa oli suuren urheilujuh… eikun suuren paniikin uhkaa sekä ykkösveskarin että valmentajan jouduttua jättäytymään kotiin potemaan räkätautia. Tolppien väliin istutettiin aiemmin maalivahtina pelannut hyökkääjä ja valmentajan sijaisina toimi kapteenisto.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Aamupelissä kohtasimme sarjaa johtavan Pauhun. Kahdessa edellisessä pelissä olimme kummassakin venyneet tasapeliin. Ensimmäinen erä väännettiin ilman maaleja, mutta toisen erän alussa kolisi omissa. Raivostuttava maali, aivan ihmeellinen pomppu – mutta verkkoon se vain solahti. Kolmannessa erässä saimme kunnon myllytyksen päälle ja pakotimme vastustajan ottamaan aikalisän omien riviensä kokoamiseksi. Puolitoista minuuttia ennen loppua neuvottelimme juuri vaihtopenkillä kapteenin kanssa maalivahdin vaihtamisesta kuudenteen kenttäpelaajaan, kun tasoitus viimein tuli. Lopputulos 1-1, ja SBS Kings on ainoa joukkue, joka ei tällä kaudella hävinnyt Pauhulle kertaakaan.

Sekä maalivahdin että koutsin puuttuminen tapahtumapaikalta tuli joukkueelle hieman puun takaa, ja vielä syksyllä pelaajat olisivat todennäköisesti panikoineet ja unohtaneet kokonaan itse pääasian, eli sen pelaamisen – tätä efektiä vähän pelkäsin nytkin, mutta pelitapahtumat osoittivat että olemme kauden mittaan kasvaneet joukkueena henkisesti niin paljon, etteivät pienet (!) ohjelmanmuutokset saa meitä tolaltamme.

Toisessa pelissä vastaan tuli KeBa. Hallitsimme peliä (ja hermomme!), vaikka vastustaja rikkoi minkä ehti. Maalinteko oli jostain syystä taas tosi vaikeaa, mutta voitto tuli 3-0. Meiltä ihan hyvä esitys, etenkin kun onnistuimme pelaamaan omaa peliämme vastustajan hakkaamisesta huolimatta, mutta muutoin tästä ei jäänyt kauheasti jälkipolville kertomista. Vastustajalla kävivät kuumina niin pelaajat kuin valmentajakin, ja pelin jälkeisissä seremonioissa kolme kebalaista ilmoitti eräälle pelaajallemme, ettei "tollanen asenne sovi nelosdivariin", ja kieltäytyi kättelemästä tätä. Epäurheilijamaista, mutta meitä on moneen junaan.

Jaa mitenkö se otsikon takakontti liittyy asiaan? No siten, että ennen matseja pelikassini olkahihna jäi jotenkin ihan ihmeellisesti auton takakontin lukon väliin. Kaikki kontissa olleet kassit piti purkaa kaatamalla takapenkit ja konttaamalla tavaratilaan. Lisäksi luukun lukko oli jäänyt niin hyvin jumiin, ettei luukkua saanut avattua edes sisäpuolelta, vaan hihna piti irrottaa kassista ja jättää autoon. Alla autenttista kuvamateriaalia allekirjoittaneesta metsästämässä omaisuuttaan tavaratilasta.