Tapahtumarikkaan viikon jälkeen on ollut mielenkiintoista lukea lehtiä ja nettikeskusteluja. Olen jo aiemmin kiinnittänyt huomiota rakkaiden maanmiesteni tapaan hävetä lähes kaikkea mahdollista. Muutama esimerkki:

  • Helsingin Areenan ympäristön tietyöt – mitähän muu Eurooppa meistä ajattelee, kun Euroviisut pidetään keskellä rakennustyömaata? (Kyseinen Hakamäentien laajennus lienee kaavoitettu jo kauan ennen Lordin viisuvoittoa – ja liikenteen kasvettua todella syystä! Mutta Suomihan on ilmeisesti ainoa maa maailmassa jossa tehdään tietöitä…)
  • Suomen edustusbiisi Euroviisuissa oli liian synkkä. (Ja se voittajabiisihän oli äärimmäisen iloinen…)
  • Krisse Salmisen viisuvälinumero oli katastrofi. (Käsittääkseni eurooppalaisilla ON huumorintajua. Joulupukki oli paljon pahempi.)
  • Suomi ei uskalla ottaa kantaa Viron patsaskiistaan. (Ymmärtääkseni Suomi on ottanut siihen yllättävänkin rohkeasti kantaa. Sinänsä patsasjupakka on Viron sisäinen asia.)
  • George W.:llä ei ole aikaa tavata Tarja Halosta, vaikka ehtiikin tavata Ruotsin pääministerin. (No eipä ole niin väliksikään. Turhaa ja tarkoitushakuista dramatiikkaa siitä, että kalenterit eivät sovi yhteen.)
  • Suomalaiset eivät osaa pelata jääkiekkoa. (Niin, tulivat vasta toisiksi MM-kisoissa. Tosin taitopelaaminen oli suomalaisten otteista aika kaukana, mutta entä sitten?)
  • Suomalainen jalkapallo on kamalan näköistä. (Mitä väliä?)
  • Luuseri-Räikkönen keskeytti. Lisäksi se juhlii liikaa. (Minkäs teet jos kalusto hajoaa. Dokatkoon mun puolestani niin paljon kuin kerkiää.)

Eikä pidä unohtaa, kuinka paljon Lordia hävettiin tuossa hieman reilu vuosi sitten. Tai miten noloa Suomi-kuvalle oli se, että Helsingin MM-kisoissa 2005 vettä tuli kuin aisaa – tottahan se olisi pitänyt pystyä estämään! Pahin kaikista oli kuitenkin Lahden doping-kärysuma 2001 – Suomen maine meni iäksi, kaikilla rintamilla! Kyllä hävettää mennä ulkomaille! Säkki päähän....

 <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Voi voi. Mitähän se kuuluisa norsu meistä taas ajattelee?

 

Itselleni ei jotenkin mene kaaliin se, että hävetään asioita joille itse ei voi mitään (ja joissa useimmiten ei oikeasti ole edes mitään häpeämistä, kunhan nyt taas luullaan Suomi-kuvan tahriintuvan). Omissakin hölmöilyissä on ollut ja on ihan riittävästi nolostelemista, ei tässä tarvitse koko maailman taakkaa kantaa.