Olin sunnuntaina Maailma kylässä -festareilla. Ilma oli lämmin, paikasta toiseen vaeltelevaa väkeä runsaasti (kuulemma jopa 50000 henkeä kävi Kaisaniemessä päivän aikana, mikä on festariennätys), porukka vaelteli paikasta toiseen ja ständiltä ständille. Paikalla esittäytyivät hyvin monenlaiset kansalaisjärjestöt ja ystävyysseurat sekä sekä eri järjestöjen lobbaajat. Joka paikassa puhuttiin esim. sellaisista asioista kuin ilmastonmuutos, kehitysapu, monikulttuurisuus, ihmisoikeudet ja kierrätys. Ja paikalla olleet järjestöt olivat enimmäkseen sen mukaisia. Kokoomusnuoria kävi vähän sääliksi, eivät jotenkin sopineet kaavaan :D Ruokapuoltakin oli tarjolla riittämiin ja jonot olivat valtavat, kun juhlakansa halusi syödä niin kiinalaista, intialaista, meksikolaista tai kurdilaista ruokaa siinä kuin suomalaista makkaraakin. Myös festariyleisössä oli erityisen paljon etnistä väriä; osa täysin suomalaisia, osa maahanmuuttajia.

Gjallarhorn (swe/fin) Kansanmusiikkia perinteisin soittimin. Tykkään etnosta ja tämä oli mielenkiintoinen, mutta ehkä pikkuisen liian erikoinen.
il Murran (ken) Tämä kiinnosti päivän akteista eniten. Kuusi masai-soturia perinteisissä puvuissa laulamassa perinteisiä lauluja ja pomppimassa lavalla. Järjettömän siisti esitys! Itse menin ajoissa eturiviin koska tiedossa oli näinkin harvinainen show. Teltta oli ihan liian pieni areena verrattuna kiinnostuneiden määrään.
Maria Ylipää (fin) Ylipää on Kirkon ulkomaanavun toivon lähettiläs tjsp.ja tämä biisiosasto oli siis vähän tämmöistä hengellisempää. Kaljupäinen säestäjä-hanuristi jonka nimeä en muista - Niko jotain - oli ihan söpö :)
Kari Tapio (fin) Suuri Suomalainen Iskelmätähti fraseerasi biisit siihen malliin, että mielessä kävi moneen otteeseen että onko hän kännissä? Ei nimittäin mikään mahdottomuus... Bobby McGee -suomennos oli kamala. Olen suomalainen encorena luonnollisesti sytytti yleisön.
Silverio mi Son & Salsa de Cuba (cub/fin) Rumpujenpaukutusta ja salsatanssijoita. "Ihan kiva."

Hieno kesän avaus kaiken kaikkiaan. Sää suosi ja ulkona oli kuuma. Ilmassa leijui tallatun ruohon kesäinen aromi. Ainoa vaan, että nurmikon ja ruoan hajujäljet saivat kaipaamaan Roskildeen, jonne tänä vuonna ei mennä. Loistavaa että tämmöinen tapahtuma on melkein kotiovella! Tosin ihmiset voisivat ymmärtää jättää koirat kotiin ja polkupyörät telineisiin...

El pueblo unido, jamás será vencido...