Joskus keväällä kävin fillarimessuilla ja tuolloin bloggasin "ihastuneeni erääseen keltaiseen menopeliin", jota olin kokeillut messujen testiradalla. Ajatus ei sen koommin ole jättänyt rauhaan. Ja kun eräs vantaalaisrouva sitten kauppasi vähän käytettyä versiota ihastukseni kohteesta, se oli saatava. Hain sen uuteen kotiin tänään aamupäivällä, ja tässä se on:<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

 

777753.jpg

 

Kyseessä on siis kickbike eli potkupyörä. Nyt ensimmäisen kymmenen kilometrin (pyörän vanha koti oli Myyrmäessä) potkuttelun jälkeen olen yhä ihastuneempi. Se keveys! Maastofillarini painaa hieman vajaat 17 kiloa, kickbike vain kymmenen. Painoero heijastuu suoraan ajettavuuteen. Ja jotenkin potkupyörä tuntuu niin vaivattomalta. (Vaikken kyllä keksi yhtään järkisyytä siihen, miksi se mukamas olisi fillaria vaivattomampi. Joka tapauksessa tykkään!)

 

Kävin ennen pyörän noutamista valmistaja Kickbiken sivuilla hieman opiskelemassa, ja siellä esiteltiin mm. potkutekniikkaa, joka hieman arvelutti. Miten mahtaisi jalan vaihto muutaman potkun välein onnistua, ja toisekseen eikös se koiven heiluttelu näytä vähän tyhmältä? Lopulta sitten jalan vaihto sujui heti alusta kuin luonnostaan. Ja eipä tässä muutenkaan yleensä paljon tule huolehdittua siitä, mitä muut ajattelevat. Vastaantulijoiden ilmeet olivat tosin näkemisen arvoisia! Ei näitä kyllä itsellekään ole montaa vastaan tullut. Tuo "testiajo" oli siinäkin mielessä hyvä, että matka oli suunnilleen sama kuin kotoani töihin. Nyt siis tiedän, että alkuvaiheessa matkaan kannattaa varata n. 45 minuuttia.

 

Pyörän ulkonäkö on hieman hassu. Iso eturengas ja pieni takarengas muistuttavat niistä ajoista, jolloin polkupyörä oli vielä nuori. Tuo etukori hieman hämää, voipi olla että se lähtee, mutta ensin täytyy varmistaa ettei sen poistaminen vaikuta pyörän vakauteen (korin pohjasta lähtee raudat haarukan päähän). Juomapullotelineen olen jo kiinnittänyt runkoon.

 

Pyörä asuu nyt joutoaikansa eteisessäni, kunnes ehdin käydä hommaamassa siihen lukon. Luultavasti alkuviikosta. Lukkokauppa olisi tänäänkin auki, mutten millään viitsisi lähteä keskustaan. Huomenna sitten potkitaan töihin jollei nyt ihan kaatamalla sada. Tuskin maltan odottaa!