Pitkän (=pitkittyneen) odotuksen jälkeen joukkueemme salibandykausi pyörähti vihdoin ja viimein käyntiin viime sunnuntaina. Itselläni oli kerrankin kävelymatka hallille, ja pyörittyäni kehää kotona aivan täpinöissäni koko aamun lähdin hallille jo melkein puolitoista tuntia ennen ekan pelin alkua. Hämmennyksekseni en ollut edes ensimmäinen. En ilmeisesti ollut ainoa, jota kauden avaus hermostutti. Joukkue on selkeästi asettanut tavoitteekseen sarjanousun, ja etenkin kauden avausottelussa oli havaittavissa lievää mailanpuristamista. Henkilökohtaisesti koin jostain syystä myös hihassani kiristävän kapteeninnauhan tuovan jonkinlaisia ylimääräisiä paineita. 

 <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Kahdesta matsista tuotiin kuitenkin täysi pistesaalis kotiin (voitot 3-2 ja 4-1). Molemmissa peleissä oltiin jossain vaiheessa tappiolla, mutta usko omaan tekemiseen ei horjunut. Olimme henkisesti riittävän vahvoja nousemaan tappioasemasta voittoon. Lisäksi porukan huumori sananmukaisesti kukki pelien välisellä tauolla – niin mahdottoman huonoja juttuja katsomossa viljeltiin.

 

Osa vastustajista on viime kaudelta tuttuja, osa ihan uusia joukkueita. Etukäteen ajatellen pahin este nousun tieltä raivautui pois kuin itsestään, kun erään liigajengin farmijoukkue perui osallistumisensa vain vähän ennen kuin sarjan alun perin oli tarkoitus alkaa. Tämä luonnollisesti sekoitti jonkin verran peliaikatauluja ja kausi pääsi alkamaan vasta kolme viikkoa aiottua myöhemmin. Se on kuitenkin selvää, että kaudesta ei tule mikään läpihuutojuttu. Vaikka kahden ensimmäisen kierroksen jälkeen johdamme lohkoamme puhtaalla pelillä, osoittivat muut joukkueet antavansa varmasti tiukan vastuksen. Kolminkertaisessa sarjassa ristiinpelaamisten merkitys korostuu. Kahden ensimmäisen pelin perusteella on siis melko vaikea vetää minkäänlaisia johtopäätöksiä. Voittamamme vastustajat olivat kuitenkin ainakin omasta mielestäni selkeästi lohkomme parhaimmistoa ainakin mitä kovuuteen tulee. Lisää vastauksia saataneen 17.11., kun kohtaamme kaksi seuraavaa joukkuetta.