Fillarikuumetta nimittäin. Vaikka lumi on vielä maassa ja kansaa kaatuu oikealta ja vasemmalta influenssan kourissa, niin mua polttelee vain yksi asia: voi kun pääsis jo kahdelle pyörälle! Nyt kun työmatkakin on oleellisesti lyhentynyt (19 km -> 9 km), niin voisi hyvinkin pyöräillä töihin.

 <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Asiassa on vain yksi ihan pikkuinen mutta. Fillarini on kamalassa kunnossa. Sillä ei ole ajettu pitkään aikaan, ja katselmus pyörävajassa osoitti, että renkaat on ainakin uusittava ihan ekana – ne ovat olleet niin kauan tyhjänä, että ajo-ominaisuudet ovat taatusti ihan nollassa. Lisäksi koko laitos pitäisi pestä ja puhdistaa vaihtajia yms. myöten (missä ihmeessä senkin tekee, kylppärissä vai??), ohjaustanko huojuu, ketjut ovat löysällä, vaihteet vailla kunnon säätöjä, jarrupalat finaalissa, soittokello puuttuu, seisontatuki on täysi romu, uudet ohjaustangon päät pitäisi asentaa… paljon olisi siis hommaa ennen kuin pääsee satulaan.

 

Lainasin muutama päivä sitten kirjastosta peräti neljä aiheeseen liittyvää kirjaa ja koitan ottaa niistä opikseni – tuskinpa olisin nykyiseen ammattiinikaan ajautunut, jollen tykkäisi rassata erilaisia vempaimia, ja polkupyörä on moniin työelämässä eteen tuleviin tapauksiin verrattuna kuitenkin aika yksinkertainen laite. Tosin 18 vaihdetta tuovat hieman lisäjännitystä verrattuna vanhaan Jopoon, jolla aikoinaan kurvailin kouluun.

 

Katselin tuossa juuri netistä varaosia, kemikaaleja ja työkaluja (jälkimmäisistä suurin osa löytyy jo kotoa) – parhaassa tapauksessa tästä selviää n. 70 euron rahallisella investoinnilla; työhön kulutettu aika on luonnollisesti ihan eri asia. Uutta mankelia en haluaisi hankkia, kun vanhankin todennäköisesti saa ajokuntoon. Lisäksi kaverini pudotti yllättävän pommin eilen, kun asiasta tuli puhetta: hänen mieheltään voinee hätätilassa pyytää apua, tämä kun on aikoinaan harrastanut alamäkipyöräilyä ja tietää pyöristä ilmeisesti lähes kaiken tietämisen arvoisen. 

 

Kovasti on ollut mielessä myös karata aiemmin töistä (no ei se oikeasti ole karkaamista, kun voin käyttää siihen kertyneitä plussatunteja) ja mennä fillarimessuille pe 16.3. –  sinne kun pääsee ko. päivänä 4 eurolla rekisteröitymällä tänne (normaalisti messulippu maksaa törkeät 12 rahayksikköä). Toisaalta olisi ehkä parempi ettei menisi sinne ihmettelemään kaikkia siistejä juttuja, mutku…