Oltiinpa eilen lähes täydellä Olympiastadionilla seuraamassa futiksen EM-karsintamatsia Suomi – Puola. Matsi oli epäilemättä parasta futista mitä olen koskaan Suomen maajoukkueelta nähnyt.

 

Fiilikset matsin jälkeen olivat lievästi sanottuna kaksijakoiset. Toisaalta tasapeli 18 sijaa FIFA:n rankingissa korkeammalla olevaa maata vastaan on loistosuoritus (Puola sijalla 20, Suomi sijalla 38). Toisaalta taas Suomella oli kaikki eväät voittaa ja ottaa karsintalohkon piikkipaikka ja sitä myötä ote EM-kisapaikasta  itselleen. Erityisesti Eremenko juniorin tolppalaukaus ja Forssellin takatolppaa nuoleskeleva huti jäivät kaivelemaan.

 

Hienoa futisviihdettä kuitenkin Huuhkajilta! Suomi ei ole enää kaukana EM-tasosta, itse asiassa mahdollisuudet – joskin laihahkot – ovat edelleen olemassa. Toisaalta Suomen lohkossa on pelattu rankingiin nähden niin omituisia tuloksia, että hyvällä tuurilla (jota eilen ei todellakaan ollut, paitsi Puolan maalivahdilla) kaikki on vielä mahdollista.

 

Yleisö oli loistavasti mukana läpi ottelun. Vastakkaisella puolella stadionia punavalkoinen puolalaiskatsomo toi kivasti väriä ja piti kiitettävästi ääntä, ja tähän tietenkin suomalaiset vastasivat vähintäänkin samalla mitalla. Katsomossa oli hyvä fiilis ja sadekin ymmärsi pysyä poissa.  

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Highlightsit UEFA:n sivuilla